Group Mailing list Archive

27 Jul 2020

RDA Europe upitnik o aktivnostima nacionalnih RDA čvorova 2020

RDA Europe provodi kratko istraživanje kako bi prikupio povratne informacije o aktivnostima nacionalnih čvorova u 2020. godini. Vaš doprinos će pomoći koordinatorima nacionalnih čvorova u planiranju budućih nacionalnih aktivnosti. Anketa traje 3-5 minuta te ju je moguće ispuniti neanonimno ili anonimno.

16 Jun 2020

Croatian RDA webinars “Research Data – What About Them?” gone virtually

In May and June 2020 Croatian national node organized two webinars entitled "Research Data - What About Them?". The webinars were developed by SRCE – University of Zagreb University Computing Center in collaboration with the University Library Rijeka, the University of Split Library, the City and University Library in Osijek and the National and University Library in Zagreb. In total 410 participants attend webinars.

20 May 2020

RDA događanje „Istraživački podaci-što s njima?“ održat će se online

SRCE kao hrvatski nacionalni RDA čvor u suradnji s Hrvatskom zakladom za znanost, Sveučilišnom knjižnicom Rijeka, Sveučilišnom knjižnicom u Splitu, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu održat će seriju webinar pod nazivom „Istraživački podaci-što s njima?“.

13 Mar 2020

Objavljeni prezentacijski materijali s RDA događanja "Istraživački podaci - što s njima?", 27.02.2020., Rijeka, Hrvatska

Na službenim stranica hrvatskog RDA čvora objavljeni su materijali koji su prezentirani na prvom RDA događanju „Istraživački podaci – što s njima?“ koje se održalo 27. veljače 2020. u kongresnom centar Sveučilišta u Rijeci.

14 Jan 2020

RDA EU Travel grants for the 15th RDA Plenary Melbourne, Australia | March, 2020 - Info & webinar

Dear all,
To provide additional support and answer any questions potential applicants might have, RDA Europe is organising a Q&A webinar, tomorrow 15th of January at 12:00 CET.
For more information and registration visit: https://www.rd-alliance.org/webinar-rda-europe-early-career-and-expert-g...
We are taking the opportunity to remind you of the ongoing RDA EU Open Calls, details below:

13 Jan 2020

[Webinar] Dodatne informacije o sufinanciranju sudjelovanja na 15th RDA Plenary Meeting

Europski ogranak organizacije Research Data Alliance (RDA Europe) će 15. siječnja 2020. u 12:00 sati održati webinar gdje će odgovoriti na sva pitanja i nedoumice vezane uz prijavu na otvorene pozive za sufinanciranje sudjelovanja na skupu 15th RDA Plenary Meeting.

25 Nov 2019

Otvoreni pozivi za sufinanciranje sudjelovanja na 15th RDA Plenary Meeting | Melbourne | Ožujak 2020.

Europski ogranak organizacije Research Data Alliance (RDA Europe) nudi potpore za sedam mladih istraživača (engl. early careers) i pet iskusnih istraživača za sudjelovanje na skupu 15th RDA Plenary Meeting koji će se održati od 18. do 20. ožujka 2020. u Melbourneu. Bespovratna sredstava bit će raspodijeljena istraživačima iz svih dijelova Europe te se posebno ohrabruju prijave iz skupine od 13 država koje su se EU-u pridružile nakon 2004. godine (EU13), a u kojoj se nalazi i Hrvatska.

04 Nov 2019

Konferencija Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II

U Srcu se 4. i 5. studenog 2019. godine održava međunarodna konferencija "Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II". Konferencija je namijenjena istraživačima i stručnjacima koji se bave transdisciplinarnim istraživačkim inicijativama i koji su zainteresirani za razmatranje novih metodoloških, analitičkih i teoretskih saznanja iz područja digitalne povijesti umjetnosti.
 
Drugog dana konferencije će Draženko Celjak prezentirati planirane aktivnosti nacionalnog RDA čvora u okviru izlaganja "Research Infrastructure for Digital Art History".