Skip to main content

Notice

The new RDA web platform is still being rolled out. Existing RDA members PLEASE REACTIVATE YOUR ACCOUNT using this link: https://rda-login.wicketcloud.com/users/confirmation. Please report bugs, broken links and provide your feedback using the UserSnap tool on the bottom right corner of each page. Stay updated about the web site milestones at https://www.rd-alliance.org/rda-web-platform-upcoming-features-and-functionalities/.

Webinar FAIR data in practice: From FAIRy tale to FAIR enough

 • Creator
  Discussion
 • #110289

  Lisa de Leeuw
  Participant

  FAIR data, FAIRness, FAIR compliance: kwam je de afgelopen maanden ook zo vaak de gekapitaliseerde versie van “fair” tegen? Heb je je wel eens afgevraagd wat dit acroniem precies betekent in relatie tot je eigen werk of in de onderzoeksgemeenschap in het algemeen? Of ken je de FAIR-principes in detail en wil je meer weten over een aantal van de meest recente discussies over dit onderwerp? Dan is het webinar “FAIR data in practice: From FAIRy tale to FAIR enough” iets voor jou.
  Het webinar begint met een korte introductie over FAIR data, de status en het gebruik binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Het eerste deel zal bestaan uit een demonstratie van de FAIR data checklist voor onderzoekers. Deze checklist is bedoeld om onderzoekers te ondersteunen bij het digitaal deponeren en delen van hun gegevens. Door de vragen uit de checklist te beantwoorden kan de onderzoeker beoordelen in welke mate zijn of haar gegevens FAIR worden gedeponeerd. 
  Het tweede deel van het webinar zal een presentatie zijn over hoe betrouwbare data repositories FAIR data mogelijk maken, met als voorbeeld de vereisten voor het CoreTrustSeal certificaat. Door deze vereisten en de FAIR principes met elkaar te vergelijken kunnen we zien wat de verbanden zijn en waar ze elkaar kunnen aanvullen. Dit vergroot het inzicht in wat er nodig is om FAIR data en FAIR repositories mogelijk te maken.
  Als laatste is er tijd voor een ‘Q&A’-sessie.
  Sprekers: Peter Doorn, Ingrid Dillo, Eliane Fankhauser, Mustapha Mokrane.
  Meer informatie
  Klinkt dit interessant? Meld je hier aan voor dit webinar om meer te leren over FAIR en het gebruik ervan in jouw dagelijkse onderzoek. Het webinar vindt plaats op 11 December 2018, om 15:00.
  Voor vragen kan je contact opnemen met Eliane Fankhauser.

Log in to reply.