Skip to main content

Notice

The new RDA web platform is still being rolled out. Existing RDA members PLEASE REACTIVATE YOUR ACCOUNT using this link: https://rda-login.wicketcloud.com/users/confirmation. Please report bugs, broken links and provide your feedback using the UserSnap tool on the bottom right corner of each page. Stay updated about the web site milestones at https://www.rd-alliance.org/rda-web-platform-upcoming-features-and-functionalities/.

Otvoreni pozivi za sufinanciranje sudjelovanja na 15th RDA Plenary Meeting | Melbourne | Ožujak 2020.

 • Creator
  Discussion
 • #106505

  Europski ogranak organizacije Research Data Alliance (RDA Europe) nudi potpore za sedam mladih istraživača (engl. early careers) i pet iskusnih istraživača za sudjelovanje na skupu 15th RDA Plenary Meeting koji će se održati od 18. do 20. ožujka 2020. u Melbourneu. Bespovratna sredstava bit će raspodijeljena istraživačima iz svih dijelova Europe te se posebno ohrabruju prijave iz skupine od 13 država koje su se EU-u pridružile nakon 2004. godine (EU13), a u kojoj se nalazi i Hrvatska. Više informacija o skupu 15th RDA Plenary Meeting možete pronaći na stranicama RDA: https://www.rd-alliance.org.
   
  Poziv za mlade istraživače
  RDA Europe očekuje prijave studenata i znanstvenih novaka iz visokih učilišta i istraživačkih ustanova koji podržavaju dijeljenje istraživačkih podataka i bave se izazovima povezanim s dijeljenjem. Sufinancirat će se ukupno sedam osoba s maksimalnim iznosom od 2 400 EUR. Odabrane osobe će, kroz sudjelovanje na navedenom skupu, steći priliku za razmjenu ideja i iskustava s kolegama iz cijelog svijeta te steći uvid u to kako izazovima vezanima za dijeljenje istraživačkih podataka pristupaju vodeći znanstvenici u svojim područjima. Prijaviti se možete ako ste na preddiplomskom, magistarskom, doktorskom ili poslijedoktorskom studiju, ili ako je prošlo manje od 5 godina od doktorata.
   
  Poziv za iskusne istraživače i stručnjake
  RDA Europe nudi sufinanciranje petorici istraživača s iskustvom u dijeljenju podataka čime nastoji potaknuti i podržati sudjelovanje pojedinaca koji imaju snažan interes za RDA i mogu u svojoj okolini pokrenuti i podržati usvajanje RDA rezultata s ciljem dijeljenja istraživačkih podataka.
   
  Rok za dostavu prijava za oba natječaja je 3. veljače 2020. do 17:00 sati. Osim navedenih dvaju poziva otvoren je i poziv za vanjske procjenitelje koji bi radili na evaluaciji pristiglih prijava na pozive u okviru projekta RDA Europe 4.0.
   
  Detalji svih otvorenih poziva, kao i obrasci za prijavu dostupni su na stranici:
  https://grants.rd-alliance.org/.
   
  Zaintesirani se za dodatnu pomoć oko prijave mogu obratiti koordinatorima nacionalnog RDA čvora za Hrvatsku na adresu:
  rda@srce.hr

  Homepage

Log in to reply.