Webinar: Lisenser for deling av forskningsdata

You are here

Webinar: Lisenser for deling av forskningsdata
26 Oct 2021 UTC

Webinar: Lisenser for deling av forskningsdata

 
Date: 
26 Oct 2021

Hvordan dele forskningsdata? Hva må du tenke på når du velger lisens ved publisering av data? Hvordan deler man egentlig så åpent som mulig, og så lukket som nødvendig?

Inger Berg Ørstavik, professor ved institutt for privatrett ved UiO, gir en introduksjon til reglene om rettigheter til forskningsdata og bruk av lisenser. Magnus Aronsen, førsteamanuensis ved seksjon for fysiologi ved UiO, har ledet et utvalg som utredet rettighets- og lisensspørsmål om deling av datasett i forskningen. Utvalget leverer snart sin endelige rapport (utkast her). Aronsen presenterer hva utvalget har kommer frem til.

I tillegg kommer også Torger Kielland, førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet ved UiB, og Christopher Ongre Autzen, seniorrådgiver i NSD. Det blir en paneldebatt med alle fire, hvor vi blant annet spør: Finnes det en drømmelisens for forskningsdata?

Det vil bli mulig å stille spørsmål til paneldeltakerne og universitetsbibliotekar Helene Jakobia Thorsen er ordstyrer.

Dato og tid: Tirsdag 26. oktober 2021, 10.00-11.30 CEST

Språk: Norsk

Sted: Zoom (lenke sendes ut etter påmelding) 

Påmelding (skjema)

Arrangører: 

Helene Jakobia Thorsen (UiB) helene.thorsen@uib.no
Ingrid Heggland (NTNU) ingrid.heggland@ntnu.no
Per Refseth (Innlandet) per.refseth@inn.no
Dag-Even Martinsen Torsøe (USN) dag-even.m.torsoe@usn.no

I anledning årets Open Access-uke inviterer flere norske fagbibliotek, i samarbeid med den norske noden av RDA (Research Data Alliance), til en rekke foredrag med tema knyttet til åpen vitenskap, åpen publisering og deling av forskningsdata. Alle foredragene er digitale, og åpne for alle interesserte.