Do You Want to Access and Re-use Research Data?

You are here

24 Sep 2019

Do You Want to Access and Re-use Research Data?

 
Date: 
Tuesday, 24 September, 2019 - 08:00 to 11:00
Groups audience: 

The Research Data Alliance (RDA) in Denmark invites researchers from the humanities to a network meeting about how to access and re-use research data and which international networks you can join. Learn more about the Danish National Archives' data and other public data, and about the networking groups in RDA.

Please register for the event here: https://www.eventbrite.com/e/do-you-want-to-access-and-re-use-research-data-tickets-69981694131

September 24th  , 2019

Location: University of Copenhagen, Southern Campus. Njalsgade 76, 2300 København S Room: 4A.0.56 

Close to Islands Brygge metro station, map: https://hum.ku.dk/kontakt/findvej/kort_dk/DK_kort_SoendreCampus_2017.pdf 

 

Program:

10:00-10:10 Welcome and short presentation

10:10- 10:30 (20 min) What can RDA do for you? Networks, Working Groups, Interest Groups. Karsten Kryger, Aaalborg University

10:30 -10:50 (20 min) What are the Infrastructures CESSDA and CLARIN and how do they support you? Lea Sztuk Haahr and Lene Offersgaard, Danish National Archives & Copenhagen University

10:50- 11:10 (20 min) Social science data for re-use provided by the Danish National Archives. Lea Sztuk Haahr, Danish National Archives

11:10-11:20 (10 min) Break/ Coffee Break

11:20-11:35 (15 min) Public data for re-use, senior researcher Steen Andersen, Danish National Archives  

11:35-11:50 (15 min) Linked Lives – ambitious research project on historical demography (life course analysis) based on data from the Danish National Archives Ph.D. Barbara Revuelta-Eugercios, Danish National Archives and Copenhagen University.

11:50-12:05 (15 min) Easier access to research data: more examples. Lene Offersgaard, Copenhagen University

12:05-12:25 (15 min) Q & A. Lea Sztuk Haahr and Lene Offersgaard, Danish National Archives & Copenhagen University

12:25-12:35 (10 min) Local RDM support and DK-RDA support. Anne Sofie Fink et al., Danish National Archives

12:35-13:00 (25 min) Sandwiches and networking, end of program.

Thank you for participation!

Group content visibility: 
Use group defaults