Skip to main content

Notice

We are in the process of rolling out a soft launch of the RDA website, which includes a new member platform. Existing RDA members PLEASE REACTIVATE YOUR ACCOUNT using this link: https://rda-login.wicketcloud.com/users/confirmation. Visitors may encounter functionality issues with group pages, navigation, missing content, broken links, etc. As you explore the new site, please provide your feedback using the UserSnap tool on the bottom right corner of each page. Thank you for your understanding and support as we work through all issues as quickly as possible. Stay updated about upcoming features and functionalities: https://www.rd-alliance.org/rda-web-platform-upcoming-features-and-functionalities/

Otvoreni pozivi za sufinanciranje sudjelovanja na 15th RDA Plenary Meeting | Melbourne | Ožujak 2020.

  • Creator
    Discussion
  • #72620

    Europski ogranak organizacije Research Data Alliance (RDA Europe) nudi potpore za sedam mladih istraživača (engl. early careers) i pet iskusnih istraživača za sudjelovanje na skupu 15th RDA Plenary Meeting koji će se održati od 18. do 20. ožujka 2020. u Melbourneu. Bespovratna sredstava bit će raspodijeljena istraživačima iz svih dijelova Europe te se posebno ohrabruju prijave iz skupine od 13 država koje su se EU-u pridružile nakon 2004. godine (EU13), a u kojoj se nalazi i Hrvatska. Više informacija o skupu 15th RDA Plenary Meeting možete pronaći na stranicama RDA: https://www.rd-alliance.org.
     
    Poziv za mlade istraživače
    RDA Europe očekuje prijave studenata i znanstvenih novaka iz visokih učilišta i istraživačkih ustanova koji podržavaju dijeljenje istraživačkih podataka i bave se izazovima povezanim s dijeljenjem. Sufinancirat će se ukupno sedam osoba s maksimalnim iznosom od 2 400 EUR. Odabrane osobe će, kroz sudjelovanje na navedenom skupu, steći priliku za razmjenu ideja i iskustava s kolegama iz cijelog svijeta te steći uvid u to kako izazovima vezanima za dijeljenje istraživačkih podataka pristupaju vodeći znanstvenici u svojim područjima. Prijaviti se možete ako ste na preddiplomskom, magistarskom, doktorskom ili poslijedoktorskom studiju, ili ako je prošlo manje od 5 godina od doktorata.
     
    Poziv za iskusne istraživače i stručnjake
    RDA Europe nudi sufinanciranje petorici istraživača s iskustvom u dijeljenju podataka čime nastoji potaknuti i podržati sudjelovanje pojedinaca koji imaju snažan interes za RDA i mogu u svojoj okolini pokrenuti i podržati usvajanje RDA rezultata s ciljem dijeljenja istraživačkih podataka.
     
    Rok za dostavu prijava za oba natječaja je 3. veljače 2020. do 17:00 sati. Osim navedenih dvaju poziva otvoren je i poziv za vanjske procjenitelje koji bi radili na evaluaciji pristiglih prijava na pozive u okviru projekta RDA Europe 4.0.
     
    Detalji svih otvorenih poziva, kao i obrasci za prijavu dostupni su na stranici:
    https://grants.rd-alliance.org/.
     
    Zaintesirani se za dodatnu pomoć oko prijave mogu obratiti koordinatorima nacionalnog RDA čvora za Hrvatsku na adresu:
    rda@srce.hr

    Homepage

Log in to reply.